17 Feb

Kehitymme kohdussa sikiöasennossa. Se on koukistusasento. Jotkut merkittävät tutkijat ajattelevat, että se on meissä hermostollisesti dominoiva asentotaipumus -siis koukistus. Näin ollen ryhtimme ja asentomme vääristyy pois ihanteellisesta siksi, että koukistajalihaksistomme ikään kuin ”ottaa vallan” ja ojentajalihaksistomme on liian heikko vastustamaan kasaan painumista. 

Tyypillisiä yliaktiivisia lihasryhmiä ovat rintalihakset, lonkan koukistajat ja kaulan nyökkääjät. Tyypillisiä heikkoja lihaksia ovat pakarat, takareidet, lapojen välin lihakset ja syvät kaulan tukilihakset. Tämän synnynnäisen epätasapainon kanssa kimppaan lyöttäytyy päätetyöskentely ja yleisesti ottaen istuva elämäntapa. Istumme jalat koukussa kädet kehomme edessä autossa, tietokoneella, lentokoneessa, ruokapöydässä, sohvalla jne. Katsomme eteenpäin tarkkaavaisina. Pää painuu eteen. 

Kokonaisvaikutus on varsin epäedullinen, sillä seurauksena pään eteenpainumisesta tulee niska- ja hartiaseudun vaivat, lantionseudun epätasapainosta alaselän kipuilua, rintakehän liikelaajuus alkaa heiketä josta seuraa monet vaivat hartioiden alueelle. Niinpä harrasta liikuntaa jossa ojentelet itseäsi. Venyttele ojennussuuntaan vaikkapa joogan keinoin. Vahvista ojentajalihaksistoasi säännöllisesti. Tämän ei tarvitse tarkoittaa kuntosalilla käyntiä; jumppakuminauhan vetely kotona riittää varsin mainiosti. Näiden lisäksi käy hoidoissa, esimerkiksi osteopaatilla. Osteopaatin käsittely auttaa kudoksiasi = kehoasi avautumaan ja auttaa terveyden ylläpidossa. Jos hoitojen lisäksi teet itse oikeanlaista liikuntaa, jota osteopaattisi toivon mukaan osaa neuvoa, pienellä säännöllisellä tekemisellä huomaat ryhtisi parantuvan ja sitä kautta koko toimintasi muuttuu energisemmäksi ja miellyttävämmäksi.

Kommentit
* Sähköpostia ei julkaista verkkosivulla.